Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Botsing Tussen Scooterijders In Zelhem

Botsing tussen scooterijders in Zelhem

LET OP: In dit artikel staan details over een ongeval, wat voor sommige lezers schokkend kan overkomen. Lezersdiscretion wordt geadviseerd.

Hoe is het ongeval gebeurd?

Op donderdag 23 februari 2023 vond er een ernstig ongeval plaats op de Terborgseweg in Zelhem. Twee scooters botsten frontaal op elkaar, waarbij beide bestuurders ernstig gewond raakten.

Volgens de politie gebeurde het ongeval rond 19.35 uur. Een 16-jarige jongen uit Zelhem reed op zijn scooter in de richting van Hengelo, toen hij ter hoogte van de kruising met de Oude Doetinchemseweg frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende scooter, bestuurd door een 17-jarige jongen uit Vorden.

Beide bestuurders raakten zwaargewond en werden met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij in kritieke toestand verkeerden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Wat zijn de gevolgen van het ongeval?

Het ongeval heeft geleid tot ernstig letsel bij beide bestuurders. De 16-jarige jongen uit Zelhem liep onder andere een schedelbasisfractuur en een gebroken been op. De 17-jarige jongen uit Vorden liep onder andere een gebroken arm en been op.

Beide jongens zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, maar zij moeten nog een lange weg van revalidatie doorlopen. Het is nog onduidelijk of zij blijvend letsel zullen overhouden aan het ongeval.

Wat zijn de lessen die uit dit ongeval geleerd kunnen worden?

Dit ongeval is een tragische herinnering aan de gevaren van het rijden op een scooter. De politie wil dan ook een aantal lessen uit dit ongeval trekken:

  • Rijd altijd met een helm op.
  • Houd je aan de verkeersregels.
  • Let op je snelheid.
  • Wees alert op andere weggebruikers.
  • Rijd niet onder invloed van alcohol of drugs.

Door deze regels in acht te nemen, kunnen we de kans op scooterongevallen verkleinen en de veiligheid van alle weggebruikers verbeteren.


Comments